vineri, 20 iunie 2014

Adevarul despre "VEVO"

    VEVO este un sit web care gǎzduiește și promoveazǎ videoclipuri muzicale. Este deținut de Sony Music Entertainment , Universal Music Group și de Abu Dhabi Media Company. Site-ul a fost lansat oficial la data de 8 decembrie 2009. Gǎzduirea videoclipurilor este asiguratǎ de YouTube și Google, iar VEVO partajeazǎ veniturile din publicitate. VEVO oferǎ muzicǎ de la trei din cele patru mari case de înregistrǎri: Universal Music Group, Sony Music Entertainment și EMI.
    Unul dintre motivele invocate pentru lansarea VEVO este competiția dintre videoclipurile muzicale care se află pe YouTube. Warner Music Group a eliminat aparent conținutul său de pe YouTube în martie 2009 pentru acest motiv, dar a declarat cǎ este de acord ca acesta sǎ aparǎ pe VEVO. Conceptul de sit este descris ca fiind un Hulu pentru videoclipurile muzicale, cu scopul de a atrage cât mai mulți agenții de publicitate. Se crede că unii agenți de publicitate sunt ambivalenți la publicitatea de pe situl YouTube . În viitor, situl ar putea găzdui și alte tipuri de conținut premium.
    În prezent există 45.000 de videoclipuri disponibile pe VEVO.
    Universal Music Group a dobândit numele de domeniu vevo.com la 20 noiembrie 2008. Sony Music Entertainment a ajuns la o înțelegere pentru a adăuga conținutul său pe sit în iunie 2009. La 18 noiembrie 2009 VEVO a anunțat că serviciul va fi lansat la o petrecere în New York la 8 decembrie.
   
Situl web VEVO www.vevo.com nu este disponibil în toate țǎrile, dar este prevăzut pentru a atinge un nivel mondial în 2020. Vizitatorii cu o adresǎ IP care se aflǎ într-o zonǎ indisponibilǎ vor vedea mesajul : "We're sorry, VEVO is not currently available in your country. Please stay tuned." (Ne pare rǎu, VEVO nu este deocamdatǎ disponibil în țara ta. Vǎ rugǎm sǎ urmăriți situația.) Blog-ul oficial al VEVO citează cǎ motivul pentru care www.vevo.com nu este disponibil în toată lumea este problema de acordare a licențelor.         Canalele artiștilor VEVO sunt disponibile pe YouTube, deși unele videoclipuri pot duce la mesajul : "This video contains content from Vevo, who has blocked it in your country on copyright grounds." (Acest videoclip conține material de la VEVO, care a fost blocat în țara ta pe motive de drepturi de autor.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu